zondag 11 december 2016

Must Read: Bijzonder profielwerkstuk van Luna van der Horst!

Luna van der Horst, leerling van onze school uit Havo 5, heeft een nogal bijzonder PWS gedaan! Ze schreef een stuk over zangeres Kate Bush en nu is haar woonkamer omgetoverd tot een museum!




In de video hiernaast van ZaanTV vertelt Luna hoe haar idee over haar PWS tot stand is gekomen, en hoe dit zo heeft uitgepakt! Ook de directeur van het Zaans Museum, Jan Hovers,  is langsgekomen en gaf Luna persoonlijk alvast een 11 als cijfer. 
Het museum was afgelopen weekend voor het laatst te zien, dus vanaf nu hebben ze weer rust in de woonkamer!

  Zie hier een hele leuke video over de feestelijke   opening van haar woonkamermuseum. Ook familie en vrienden uiten hun trots en geven hun mening over het gehele project. Lees hieronder   een artikel van RTV Noord-Holland

Als je meer wilt weten en lezen, klik dan hier voor een artikel van 7Days, hier voor een artikel van het Parool of hier voor een artikel van Rodi. 

Artikel van RTV Noord-Holland:

ZAANDAM Het profielwerkstuk van de Zaanse Luna van der Horst loopt een beetje uit de hand. De vijftienjarige examenkandidaat schrijft haar slotstuk van de middelbare school over de extravagante zangeres Kate Bush. Ze is zo enthousiast dat ze nu zelfs een museum over haar idool heeft geopend. Gewoon thuis, in de woonkamer.
Vijftien kunstenaars hapten toe toen Luna hen vroeg om mee te doen aan de expositie. "Ik heb gevraagd of ze kunst willen maken gekoppeld aan Kate Bush, bij elk kunstwerk hoort ook een liedje", vertelt ze.
Ouder 
Uit stad en land komen Kate Bush fans toegesneld om de museumstukken te bewonderen. Over het algemeen zijn deze fans wel een paar decennia ouder dan Luna. Wat haar betreft maakt dat echter niks uit. "Kate Bush is zo speciaal, iedereen kan er wel fan van zijn."
Halve wereld
"Het is mooi als je kijkt naar al het materiaal dat ze bij elkaar gehaald heeft. Op zo'n leeftijd al zoveel dingen uit die tijd", zegt één van de bezoekers, die het halve land is doorgereisd om het museum te bezoeken. 
Haar cijfer weet Luna nog niet, maar dat dit hoog zal zijn spreekt voor zich. De directeur van het Zaans Museum was zo enthousiast dat hij haar alvast een elf gaf. 
Ook volgend weekend is het museum nog te bezoeken. 


Bronnen:

1 opmerking: