zondag 11 december 2016

Enquêteresultaten

Dankzij de enquête die jullie voor de vakantie hebben ingevuld heeft de schoolkrant een aantal nieuwe onderwerpen en weten we beter waar we aan toe zijn en wat lezers van ons verwachten. We hebben veel reacties gekregen en naar aanleiding van een aantal opmerkingen moeten er een aantal dingen worden toegelicht:

 Geprinte schoolkrant

Enkele leerlingen merkten terecht op dat een geprinte versie van de schoolkrant leuk zou zijn. Daar hebben wij zelf ook zeker aan gedacht, alleen zijn vorig jaar al na enig overleg met leiding tot de conclusie gekomen dat het niet de beste optie is. We hebben een hele grote school en om nou voor iedere leerling en docent een versie uit te printen, dat wordt te duur helaas. Bovendien is het St. Michaël erg in voor het digitaliseren van de school. Vandaar dat de schoolkrant enkel online te bezichtigen is!

Kunst

Ook kwam de vraag naar meer kunst naar voren. We proberen elke uitgave zo veel mogelijk informatie van komende festivals/tentoonstellingen te geven voor de leerlingen die dat eventueel leuk vinden. Daarnaast zal de schoolkrant samenwerken met het cultuurplein (zie de site), dus kunst uitgevoerd en gemaakt door leerlingen zal wellicht ook vaker naar voren komen!

Profielwerkstuk

Er waren opvallend veel verzoeken over profielwerkstukken! Hierbij aan alle leerlingen die bezig zijn met hun PWS: heb je een leuk onderwerp of doe je interessante onderzoeken? Laat het weten, want het kan leerlingen in lagere jaarlagen inspireren voor later en anderen vinden het misschien wel interessant. Schrijf een stukje over wat je aan het doen bent en stuur het maar door naar de schoolkrant!

Daarnaast zijn er een aantal nogal aparte reacties uitgekozen en die worden hieronder met een reactie vanuit de redactie even in het zonnetje gezet (uiteraard geheel anoniem).


“De huidige schoolkrant heeft een betreurenswaardig niveau dat nog lager is dan de Telegraaf en nog linkser dan De Volkskrant.”

Dankjewel! Mag ik je erop wijzen dat wij geen nationale erkende krant zijn? Dat wij links zijn zie ik niet echt als een negatief punt, maar als jij dat wel vindt ben je welkom om er verandering in te brengen!

“Wat zou ik willen veranderen eerst willen veranderen? Geen verhaal meer over iemand die ontvoerd wordt, maar meer verhalen over mensen die gaan naaktzwemmen. Meer roddels dat vinden mensen leuk, want we zijn allemaal sensatiebeluste roddeltantes die school overleven op leedvermaak.”

Oké. Interessante toevoeging. Verhalen over naaktzwemmen lijkt me niet gepast, maar toch bedankt voor het idee! Roddels komen er zeker, daar kun je vanuit gaan ;-).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten