zondag 11 december 2016

10 tips om het schooljaar door te komen!

10 tips om het schooljaar door te komen

Ja het jaar is duidelijk weer begonnen, we zitten er al weer helemaal in. Ligt je stressniveau nu al bijna tot het maximale? Dan ga je het echt nog even zwaar krijgen. Het is echter wel bijna kerstvakantie, maar alsnog presenteer ik je hier: Tien tips om dit schooljaar door te komen!

Tip 1: Hou je agenda goed in de gaten. Zorg dat je altijd van tevoren weet wat je de komende we(e)k(en) moet doen. En als het voor je werkt, maak een planning en hou je daaraan!

Tip 2: Zorg voor genoeg slaap. Jongeren hebben eigenlijk minstens 8 uur slaap nodig per nacht en dat merk je echt terug in je cijfers. Als je genoeg slaapt is je zicht beter en kun je je beter concentreren.

Tip 3: Stel niks uit! Ja, we doen het allemaal, maar het is waarschijnlijk de slechtste leereigenschap van scholieren: we stellen ons werk uit. Van uitstel komt afstel en van afstel worden we allemaal doodongelukkig.

Tip 4: Eet voldoende. Als je niet genoeg eet kan je niet goed leren en hou je een dag op school echt niet vol. Vooral ontbijt is echt noodzakelijk, dan sta je maar vijf minuten eerder op!

Tip 5: Hou je vast aan je buitenschoolse activiteiten. Ook al ben je gestrest voor school, zeg niet je afspraken af. Vooral sport tussendoor is beter voor je leervermogen, dus neem je sport mee in je planning!

Tip 6: Niet stressen! Als je je te veel druk gaat maken over toetsen gaat het je alleen maar tegenwerken. Stress kan ook goed zijn, want sommige mensen werken goed onder druk, maar over het algemeen is het niet gezond. Denk rustig na, maak je hoofd leeg en ga daarna verder.

Tip 7: Neem een powernap. School is heel vermoeiend, dat weten we allemaal. Neem na school een kleine powernap en je kunt er weer tegenaan! 20-30 minuten is al genoeg om weer een beetje energie te krijgen en ga dan aan je huiswerk.

Tip 8: Beloon jezelf. Stel eisen aan jezelf over wat je binnen een bepaalde tijd moet doen, maar gun jezelf dan ook iets wat je leuk vindt. Zo krijg je vanzelf motivatie om je werk te doen!

Tip 9: Zorg dat de leraren je mogen. Vooral bij de vakken waar je niet zo goed in bent, is het handig om een goede band met de docent te hebben. Ze kunnen je natuurlijk helpen, maar mocht het aan het eind van het jaar een probleem zijn, zal de docent er toch alles aan doen voor jou om je het jaar te laten halen!

Tip 10: Maak je niet te druk en doe vooral veel leuke dingen! Het is maar de middelbare school, we overleven het uiteindelijk allemaal (met enkele uitzonderingen). Over 10 jaar kijk je terug op deze zware tijden en dan heb je het toch maar mooi gedaan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten