zondag 11 december 2016

Luizen op het SMC!

Vaak denken mensen dat hoofdluizen niet meer op de middelbare school voorkomen, maar dat is niet waar! Luizen komen ook gewoon op de middelbare voor, alleen je merkt het minder. Niemand praat erover, er zijn geen luizencontroles en er wordt bijna niks aan gedaan als het er wel is. Echter: laatst waren er luizen op het Michaël!

Er was toen een mail gestuurd naar de ouders om te waarschuwen. Als je luizen hebt, kan je ze het beste snel behandelen, want ze vermenigvuldigen zich natuurlijk. Daarnaast kan je anderen ‘besmetten,’ zeker op een grote school! Luizen zijn namelijk makkelijk over te dragen, ze kunnen via de haren van het ene naar het andere hoofd overlopen.
Op zich kan het geen kwaad om hoofdluis te hebben, je wordt niet ziek van luizen en je gaat er ook niet dood van, maar het is heel irritant. Ze jeuken heel erg, dat komt door een soort allergische reactie als ze je bijten. Als je vaak last hebt van jeuk op je hoofd, kan het nooit kwaad om even te controleren. Kortom, ook op een middelbare school moeten luizen gewoon serieus genomen worden!

- Daniëlle Dam



Lees hieronder nog een kort wetenschappelijk artikel over hoofdluis:

Hoofdluis


Hoe merk je dat je hoofdluis hebt?

In het begin merk je de hoofdluis niet. Meestal ontstaat de jeuk pas na één tot twee weken. Het is ook een nadeel dat de eitjes van de hoofdluis lastig kunt vinden. Ze zijn zandkleurig tot zwart van kleur en ze zijn kleiner dan een millimeter. Vaak zitten ze in de nek, achter de oren en onder de pony.

Wat kun je ertegen doen?

Er zijn een aantal manieren:
1. Twee weken lang iedere dag kammen met een natte borstel.
2. Wassen met anti-luizenshampoo.
3. Je haar goed doorkammen met een speciale luizenkam, te vinden bij een apotheek.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten