zondag 11 december 2016

Green Canteen: De kantine verandert!

Sinds vorige week 5 december, houdt V3X zich bezig met het project ‘Green Canteen.’ Ze probeerden de kantine zo te veranderen, dat je verschillende duurzame producten kunt kopen, omdat veel leerlingen de huidige kantine erg slecht vinden.

De kantine verkoopt nu slechts een paar dingen, maar volgens het plan gaat dat veranderen. Er komen o.a. tosti’s en wraps. Er komen in de kleine pauze kleinere snacks en in de grote pauze eten dat je ook echt als lunch kan gebruiken, voor het geval je dat bent vergeten!
Het duurt nog wel even voordat de kantine echt zal veranderen, maar vrijdag 9 december werd het plan goedgekeurd, dus het wordt werkelijkheid! Voordat de kantine verandert, moeten er nog wel een aantal dingen geregeld worden, maar het begin is gemaakt.

Voor het project moest de klas hard werken, want er moest een heel plan bedacht worden én de kantine moest duurzaam worden. En dat alles in een week. Uiteindelijk is er bedacht om een kantinecommissie op te richten. De kantinecommissie gaat het plan realiseren. De leerlingen in de commissie moeten bijvoorbeeld koken en de producten verkopen. De kantine is niet bedoelt om winst maken, het doel is alleen om een duurzame en goede kantine op school te hebben.

Al met al is het project geslaagd en komt er een nieuwe kantine met veel meer variatie!

-   Daniëlle Dam, V3X



Geen opmerkingen:

Een reactie posten