zondag 11 december 2016

Join de redactie!

Kom bij de schoolkrant!


Een schoolkrant maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar wel heel veel werk. Daarom zijn we eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe redactieleden. Het maakt niet uit in welke klas je zit, het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit. Je hoeft geen toptalent te zijn in schrijven, als je het maar wel een beetje leuk vindt natuurlijk! Ook als je goed kan tekenen of goed bent in fotograferen ben je welkom, want dat komt ook altijd van pas!

Vergaderingen

Zo eens per twee weken komen we samen in een lesuur om te overleggen over de eerstvolgende schoolkrant. Hierin verzamelen we alle ideeën van iedereen en verdelen we taken. Het is de bedoeling dat je die taak dan ook serieus neemt en daadwerkelijk uitvoert. Meestal doe je bepaalde opdrachten samen met iemand, maar dat is allemaal bespreekbaar.
De vergaderuren proberen we zo gunstig mogelijk te plannen voor iedereen, maar soms zal het minder goed uitkomen dan anders. De voorwaarde dat je mee mag doen aan de vergadering is wel echt dat je voldoende staat voor het vak dat je tijdens dat lesuur moet missen, anders zal je een keertje over moeten slaan, want school gaat voor!

Dit is wat we ongeveer van je verwachten:

  • Je doet (bijna altijd) mee aan de vergaderingen
  • Je bent een beetje creatief en je kan ‘out of the box’ denken
  • Je vindt schrijven/tekenen/fotograferen leuk en bent bereid je daarvoor in te zetten
  • Je hebt interesse voor wat er in en om de school gebeurt
  • Je bent redelijk sociaal en kan goed werken in groepsverband

Daarnaast vinden wij, en vooral de docenten, het ook heel belangrijk dat je er qua cijfers wel stabiel voorstaat. Het kost een beetje extra tijd en je schoolwerk mag daar niet onder lijden. Als je het een tijdje druk hebt is het ook prima om een aantal taken even aan anderen over te laten.

Heb je nog vragen? Je kunt mailen naar schoolkrant@stmichaelcollege.nl, of je kunt terecht bij de voorzitters van de redactie, Mira Siderius en Michelle Bregten (V5C).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten